fbpx

Fotografie

De kunst en technologie van het vervaardigen van afbeeldingen door de projectie van een beeld op een lichtgevoelige laag…

tijdje geleden…

Het is al weer enige tijd geleden dat ik een bericht plaatste op mijn site. Dat had meerdere redenen…

  1. Ik ben vader geworden van een tweeling en aandacht geven aan mijn gezin staat voorop.
  2. ik ben druk bezig om op de achtergrond dingen aan te passen.
Tijdje geleden...

Jelthe & Thijn

Punt 1 hoef ik denk ik niet toe te lichten. Mijn twee mannen, Jelthe en Thijn zijn op 6 februari 2014 acht weken te vroeg geboren. Dat bracht wat complicaties met zich mee, maar nu bijna twee jaar later kan ik zeggen dat de mannen 100% gezond zijn. Ze leggen aardig wat kilometers af op een dag en brabbelen er lustig op los. De eerste woordjes worden al weer opgevolgd en de boerderijdieren kunnen ze goed nadoen!

Punt 2 kan ik uitgebreider over zijn.

Allereerst zal het de vaste bezoeker van deze pagina zijn opgevallen dat de lay-out is veranderd. Dit heeft alles te maken met mijn activiteiten achter de schermen. Ik ben na,ijle drukbezet met het maken van online fotografie cursussen. De eerste online cursus is bijna klaar en er is heel wat werk in gaan zitten. Mensen die mij goed kennen weten dat ik erg kritisch kan zijn over mijn eigen werk. Dit zie je terug in mijn foto’s, maar ook in mijn andere werkzaamheden. Als ik iets neerzet moet dit tot in de puntjes worden voorbereid. Niet alleen de cursus, maar ook de website die de cursus moet gaan draaien. Er zit een uitgebreid systeem achter met diverse filmpjes, instructies, toetsen en de mogelijkheid om punten te verdienen die later weer ingewisseld kunnen worden voor kortingen op andere (online) cursussen. Later zal ik hier nog veel meer over gaan vertellen en zal ik de webshop onthullen waar alles bekeken kan worden.

Daarnaast heb ik mijn cursus op locatie verder aangepast en heb ik een datum geprikt waarop deze zal plaatsvinden. Hierover meer in  mijn volgende blogbericht.

 

Gratis fotoshoot bij 100 facebook likes

facebook-promotie-100-likesManfred Grund van Picture4You.nl werkt al geruime tijd samen met Kasper Middel. Samen werken zij onder de naam M&K Fotografie. Onder deze noemer hebben zij een fotostudio waar ze de mooiste portretfoto’s kunnen maken.

Om deze studio meer te promoten is er een facebook actie opgezet, waarbij een gratis fotoshoot wordt verloot onder de alle mensen die hun facebookpagina liken.

Wacht dus niet te lang, like M&K Fotografie en maak kans op een gratis fotoshoot.

Klik hier voor de actievoorwaarden

Dag van de leraar

Fotograferen ben ik ooit gaan doen als hobby en is aardig uit de hand gelopen. In het dagelijk leven ben ik leraar.

Eén keer per jaar, de dag na dierendag, is het de dag van de leraar. Deze dag wordt de leraar in het zonnetje gezet. Natuurlijk staat de klas te trappelen om de hele dag de les te volgen, maar met een beetje geluk weten ze dat deze dag in het leven is geroepen en krijg je, net als de dieren de dag ervoor, als docent net even wat meer aandacht.

Toch heb ik het idee dat de dieren meer aandacht hebben gekregen dan de docenten… In elk geval van de leerlingen. Mijn werkgever, het bestuur van mijn school, heeft wel voor een aantal heerlijke vlaaien gezorgd. Dat was wel een verwennerij en maakte toch dat ik me als leraar “in het zonnetje gezet” voelde.

Ook in het buitenland hebben ze de dag van de leraar, oftewel World Teachers’ Day. Het NOB, de stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland heeft een fotowedstrijd georganiseerd. De Nederlandse scholen in het buitenland hebben een vlag ter beschikking gekregen. Voor 12 oktober kunnen ze een foto sturen van hun dag van de leraar. En dan is het toch jammer dat je als “uit-de-hand-gelopen-hobby” fotograaf die werkzaam is in het onderwijs hier niet aan mee kan doen… Dan misschien toch maar in het buitenland gaan werken in het onderwijs… Dan kan ik volgend jaar wél mee doen! 😉