Fotograferen ben ik ooit gaan doen als hobby en is aardig uit de hand gelopen. In het dagelijk leven ben ik leraar.

Eén keer per jaar, de dag na dierendag, is het de dag van de leraar. Deze dag wordt de leraar in het zonnetje gezet. Natuurlijk staat de klas te trappelen om de hele dag de les te volgen, maar met een beetje geluk weten ze dat deze dag in het leven is geroepen en krijg je, net als de dieren de dag ervoor, als docent net even wat meer aandacht.

Toch heb ik het idee dat de dieren meer aandacht hebben gekregen dan de docenten… In elk geval van de leerlingen. Mijn werkgever, het bestuur van mijn school, heeft wel voor een aantal heerlijke vlaaien gezorgd. Dat was wel een verwennerij en maakte toch dat ik me als leraar “in het zonnetje gezet” voelde.

Ook in het buitenland hebben ze de dag van de leraar, oftewel World Teachers’ Day. Het NOB, de stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland heeft een fotowedstrijd georganiseerd. De Nederlandse scholen in het buitenland hebben een vlag ter beschikking gekregen. Voor 12 oktober kunnen ze een foto sturen van hun dag van de leraar. En dan is het toch jammer dat je als “uit-de-hand-gelopen-hobby” fotograaf die werkzaam is in het onderwijs hier niet aan mee kan doen… Dan misschien toch maar in het buitenland gaan werken in het onderwijs… Dan kan ik volgend jaar wél mee doen! 😉