maandag avond-Kasteel HeeswijkVandaag is de langste dag van het jaar, maar de afgelopen weken hebben we ook al kunnen genieten van het lange licht. Op maandag avond gaan we altijd op pad, waardoor we optimaal konden profiteren van de mooie avonden. Nu zijn we eindelijk niet gebonden aan de vaak beroerde lichtarchitectuur. Een veelgebruikte kleur om gebouwen uit te lichten is oranje. Het is mij nog steeds niet duidelijk, want de gebouwen worden er niet mooier op…

Ik denk dat dat ook de reden is dat Rotterdam als zo fotogeniek wordt ervaren. Daar maken ze steeds vaker gebruik van meer wit, ik denk halogeenlicht, wat de foto’s ten goede komt.

Maar nu genoeg geklaagd, want de lange avonden bieden ook de mogelijkheid om eens wat verder weg te kijken. Zo waren we op maandag 17 juni in Heeswijk (N-Brabant). Op tv kwam dat weekeinde daarvoor een mooi kasteel voorbij, wat mij erg leuk leek om te fotograferen. Het is altijd weer spannend of de omgeving het wel toe laat om zo’n gebouw goed op de foto te zetten, maar dat viel alles behalve tegen. Het bleek een zeer mooie locatie te zijn, met een verwilderde tuin en mooie elementen die de geschiedenis uitademden.

Hieronder dan ook een selectie van de grote hoeveelheid foto’s die ik die avond heb gemaakt.

De laatste twee foto’s zijn gemaakt in Zaltbommel. Op de heenweg zagen we hier al hoge (kerk) torens boven de skyline van Zaltbommel uitsteken en op de terugweg zijn we hier even “langgewipt”. Het haventje aan de Waal bleek een mooi uitzicht te hebben op de mooie roodgekleurde luchten van die avond.