Manfred Grund is geboren in 1976 en altijd al creatief bezig geweest met beeld & geluid.

Op zijn 18e was Manfred als vrijwilliger actief bij een lokale en later regionale radio-omroep Vokabel. Nadat de omroep enkele jaren van andere radio studio’s gebruik had gemaakt, kreeg de omroep de kans om een eigen studio neer te zetten. De ruimte was erg groot en zeer geschikt om live bands uit te nodigen in de uitzendingen van “Donderslag bij heldere hemel”.

Dit nodigde uit om opnames te maken van de bands, welke later in de uitzending gebruikt konden worden. Het “opname virus” was opgelopen en hij ging al snel de benodigde apparatuur aanschaffen om de opnamen nog professioneler te maken. In 2004 werd het bedrijf Westbound Audio & Video opgericht waarmee Manfred, naast zijn reguliere baan als docent op “Praktijkschool De Poort”, diverse producties heeft gedaan. Voor deze producties was het ook van belang dat de CD’s en DVD’s werden voorzien van foto’s.

In diezelfde tijd leerde Manfred twee vrienden kennen waarmee hij nu nog steeds bijna elke maandag avond op pad gaat om ergens in de regio foto’s te maken. Dit “oefenmateriaal” zal ook met regelmaat terug te vinden zijn op deze site.

Door een andere hobby welke hij deelt met zijn vrouw, vrijwilliger op een manege voor gehandicapten, kreeg hij de kans om zich te specialiseren op paarden en de paardensport in het algemeen. De gemaakte foto’s werden zeer positief ontvangen en hij werd steeds vaker gevraagd om reportages te maken op paarden evenementen en particuliere feesten en partijen.

Wat betekent fotografie voor hem.

Vooral de diversiteit waar je mee te maken krijgt spreekt hem erg aan. “Het is elke keer weer een uitdaging om de sfeer en in sommige gevallen sportiviteit, vast te leggen in een reportage of serie portretten. Door de wekelijkse ontmoetingen met de fotoclubvrienden blijft ik ook alert en kan ik mijn vaardigheden verder ontwikkelen”. Dat dit wordt gewaardeerd door de klanten wordt zeker duidelijk op deze site.

Portretfoto Manfred Grund